02. mart 2004. god.

Info-bilten ERP KiM 02-03-04

Vladika Artemije: SNV KIM nije trazio smenu Covica

ERP KiM Info-sluzba
Gracanica, 02. mart 2004. god

Predsednik SNV Kosova i Metohije episkop rasko-prizrenski Artemije najostrije demantuje danasnju informaciju koju je na osnovu izjave Randjela Nojkica objavila novinska agencija SRNA, a u kojoj se tvrdi da je izmedju ostalih SNV Kosova i Metohije navodno podrzalo stav da Dr. Nebojsa Covic ne moze da ostane na mestu predsednika Koordinacionog centra za Kosovu i Metohiju. "Ovo nije stav SNV KIM i ovu inicijativu kao predsednik SNV KIM ne podrzavam, niti je SNV KIM o tom pitanju uopste raspravljao", izjavio je episkop rasko-prizrenski Aretemije u ekskluzivnoj izjavi za ERP KIM Info-sluzbu.

Eparhija rasko-prizrenska napominje da je podrsku dosadasnjem radu Dr. Nebojse Covica na celu Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju vise puta dao Sveti Arhijerejski Sinod SPC kao i Eparhija rasko-prizrenska. Eventualni stavovi pojedinih clanova SNV KIM koji su samostalno ili u ime svojih partija podrzali ideju o smeni Dr. Covica predstavljaju njihova licna misljenja i nemaju podrsku SNV KIM i Srpske Pravoslavne Crkve.

Prema informacijama koje je ERP KIM primila direktno iz kabineta Dr. Nebojse Covica vesti o eventualnoj smeni sefa KC-a su netacne.

U prilogu dostavljamo vest koju je objavila SRNA u 12.12. casova:

ČOVIĆ NEĆE BITI PREDSEDNIK KOORDINACIONOG CENTRA | 12:12 | Izvor: SRNA


Beograd -- Mandatar Vlade Srbije Vojislav Koštunica uverio je predsednike pokrajinskih odbora parlamentarnih stranaka za Kosovo i Metohiju da Nebojša Čović više neće biti predsednik Koordinacionog centra za Kosmet, pa je otkazan za utorak najavljen sastanak predsednika tih odbora s Koštunicom u Beogradu. Predsednik Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta obnove za Kosmet Ranđel Nojkić izjavio je da su predsednici svih pokrajinskih odbora parlamentarnih stranaka u Skupštini Srbije zauzeli stav da Čović ne može da ostane na mestu predsednika Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju. Tome su se priključili Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije, Srpsko nacionalno veće severnog Kosova i 20-ak direktora srednjih i osnovnih škola i zdravstvenih ustanova sa područja centralnog Kosmeta.


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2004, ERP KIM Info-Service