08. januar 2004. god.

Info-bilten ERP KiM 08-01-04

Dok UNMIK policija salje lazni izvestaj Sef UNMIK-a je demantuje svojim saopstenjem

ERP KIM Info-sluzba
Gracanica 8. januar 2004.

U prilogu dostavljamo dva kontradiktorna izvestaja. Dok je prema agenciji BETA sef UNMIK-a svojim zvanicnim saopstenjem najostrije osudio napad na ruske humanitarce u centru Decana. UNMIK policija u svom zvanicnom izvestaju tvrdi da nije bilo "nikakvog incidenta ili smetnje zbog prisustva jakih bezbednosnih snaga razlicitih policijskih jedinica i KFOR-a". Ko laze, a ko govori istinu.....?????
 

Holkeri najostrije osudio kamenovanje autobusa u Decanima

BETA


PRISSTINA, 8. januara 2004. (Beta) - SSef UNMIK-a Hari Holkeri danas je najosstrije osudio juccerassnji incident u Deccanima, kada je kamenovan autobus sa ruskim i srpskim posetiocima koji su se vrachali sa Bozzichne liturgije u manastiru Visoki Deccani.

SSef UNMIK-a je izrazio duboko razoccaranje zbog incidenta koji se dogodio na dan pravoslavnog Bozzicha, navodi se u UNMIK-ovom saopsstenju.

Holkeri, koji je takodje pristustvovao bozzichim sveccanostima u manastiru, o incidentu je obavessten odmah po dolasku u Prisstinu,

Prema saopsstenju UNMIK-a, incident se dogodino u trenutku kada je Holkeri u Deccanima sa opsstinskim rukovodstvom govorio o pomirenju.

Albanski zzitelji Deccana jucce su kamenjem gadjali autobus u kome se nalazila delegacija ruskog fonda Andreja Prvozvanog, koja boravi na Kosovu od 4. januara u humanitarnoj misiji. U napadu niko nije povredjen.

 

UNMIK policija negira da se desio ikakav incident

7th JANUARY 2004
Generated on 8th January2004 by Madeleine Lux
Tel: (381)-38-504-604-5071 or 1-212-963-8442-5071
 

INFORMATION
Decani - 07/01 - 1930 hrs. The given information is about the visit to the Decan Monastery of Russian and Serbs and the SRSG with two different convoys. According to the report there were no incidents or disturbances due to strong security forces of different police units and KFOR.

INFORMACIJA:

Decani - 07/01 - 19.30hrs Data informacija je o poseti manastiru Decani Rusa i Srba i Sefa UNMIK-a sa dva razlicita konvoja. Prema izvestaju nije bilo nikakvih incidenata ili smetnji zbog prisustva jakih bezbednosnih snaga razlicitih policijskih jedinica i KFOR-a.


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
http://www.kosovo.net/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2003, ERP KIM Info-Service