21. februar 2004. god.

Info-bilten ERP KiM 21-02-04

Rugova u predizbornoj kampanji po srpskim selima


Ibrahim Rugova sa "novom zastavom Kosova"

ERP KiM Info-sluzba
Gracanica, 21. februar 2004. godine

Danasnja poseta sefa UNMIK-a Harija Holkerija i tzv. predsednika Kosova Ibrahima Rugove srpskim povratnickim selima u opstini Klina, Istok i Pec predstavlja zalostan primer medijske manipulacije srpskim povratnicima u cilju jacanja politicki inertnog Rugove pred pocetak njegove predizborne kampanje. Takodje, ova poseta ima zadatak da svetu predstavi kako se toboze ispunjavaju standardi na Kosovu i Metohiji i medijski da potkrepi Holekrijeve i Rugovine netacne izvestaje pred medjunarodnim forumima o "sve boljoj" situaciji u juznoj srpskoj pokrajini.

Holkerijev "putujuci cirkus" koji se jos krece po Kosovu u pratnji veceg broja albanskih novinara (bez Srba) iskljuciovo ima zadatak da obezbedi potrebne snimke i fotografije za Ibrahima Rugovu kako bi se svetu prikazala toboznja briga za kosovske Srbe za koje Rugova od 1999. god. nista konkretno nije ucinio. Istovremeno dok najveci posleratni zlocini nad Srbima i dalje bivaju neistrazeni i dok se nastavlja diskriminacija srpskog naroda na svim poljima, od institucija vlasti, skolstva do zdravstva i zaposlenja, na dan sahrane ubijenih Srba u Lipljanu, Holkeri i Rugova pokrecu medijsku kampanju radi spasavanja svog vec duboko kompromitovanog moralnog autoriteta.

Eparhija rasko-prizrenska izrazava svoje duboko gnusanje zbog ovog najnovijeg politickog marketinga Holkerija i Rugove u vreme kada je srpski narod i dalje izlozen sistematskom stradanju i diskriminaciji. Crkva i verni narod su takodje duboko razocarani ulogom pojedinih srpskih predstavnika u vlasti Kosova koji su po Holkerijevom nalogu pre nekoliko dana obilazili sela koja Rugova treba da poseti kako bi se pripremila pozorisna predstava za albansko i svetsko javno mnjenje. Ova tuzna cinjenica pokazuje da kao i u vreme albanske autonomije pojedini srpski politicki predstavnici zarad sopstvenih licnih i nadasve finansijskih interesa rade protiv sopstvenog naroda i drzave koristeci nevolju unesrecenih i neobavestenih ljudi.


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2004, ERP KIM Info-Service