20. februar 2004. god.

Info-bilten ERP KiM 20-02-04c

Dosta je glume, vreme je za konkretnu akciju

Eparhija rasko-prizrenska porucuje Holkeriju i Rugovi  da umesto glume pred novinarskim kamerama pokazu vec jednom spremnost za konkretnu akciju i angazuju se u pronalazenju zlocinaca koji su pocinili masakre u Livadicama, Gorazdevcu, Obilicu kao i jucerasnje ubistvo u Lipljanu. Srbima povratnicima nisu potrebne licemerne izjave i osmesi Harija Holkerija i Rugove koji svojim neradom i blagonaklonim stavom prema albanskom ekstremizmu odrzavaju na snazi vladavinu etnickog terora u juznoj srpskoj pokrajini. Prognani Srbi zele da se vrate svojim domovima ali ne zele da prihvate vladavinu nasilja, albanskog nacionalizma i terora koji ne omogucavaju srpskom narodu, posebno srpskoj deci, minimum dostojanstvenog i slobodnog zivota.


ERP KiM Info-sluzba
Gracanica, 20. februar 2004. godine, 18.30

Eparhija rasko-prizrenska i kosovsko-metohijska izrazava svoje protivljenje i nezadovoljstvo povodom najavljene sutrasnje posete sefa UNMIK-a Harija Holkerija i takozvanog predsednika Kosova i Metohije Ibrahima Rugove srpskim povratnickim selima u opstinama Istok i Klina.

Ova poseta dolazi u vreme intenzivnih napora Holkerija i Ibrahima Rugove da pred medjunarodnom zajednicom lazno prikazu situaciju u juznoj srpskoj pokrajini i prikriju stvarne razmere krsenja ljuskih i verskih prava srpskog naroda i SPC kako bi se misija UN i rad albanskih institucija prikazao kao uspesan.

U poslednjem izvestaju Savetu bezbednosti UN sef UNMIK-a je svesno prikrio sustinske probleme bezbednosti i ostricu svoje kritike usmerio protiv vlade u Beogradu i tzv. paralelnih organizacija, ne pitajuci se zbog cega Srbi nemaju poverenja u institucije koje Holkeri gradi sa Albancima protivno Rezoluciji 1244. Istovremeno Ibrahim Rugova obilazi evropske prestonice koristeci svaku priliku da agituje za nezavisnost pokrajine ne pominjuci stradanje i tezak zivot ne samo pripadnika srpske zajednice vec i onih Albanaca koji buducnost Kosova ne vide u vladavini terorizma i mafije.

Eparhija rasko-prizrenska porucuje Holkeriju i Rugovi  da umesto glume pred novinarskim kamerama pokazu vec jednom spremnost za konkretnu akciju i angazuju se u pronalazenju zlocinaca koji su pocinili masakre u Livadicama, Gorazdevcu, Obilicu kao i jucerasnje ubistvo u Lipljanu. Srbima povratnicima nisu potrebne licemerne izjave i osmesi Harija Holkerija i Rugove koji svojim neradom i blagonaklonim stavom prema ekstremizmu odrzavaju na snazi vladavinu etnickog terora u juznoj srpskoj pokrajini. Prognani Srbi zele da se vrate svojim domovima ali ne zele da prihvate vladavinu nasilja, albanskog nacionalizma i terora koji ne omogucavaju srpskom narodu, posebno srpskoj deci, minimum dostojanstvenog i slobodnog zivota.


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2004, ERP KIM Info-Service