19. decembar 2003.

Info-bilten ERP KiM 19-12-03

Proslava Nikoljdana u manastiru Gracanica

ERP KIM Info-sluzba
19. decembar 2003. god

Danas je sirom Kosova i Metohije svecano proslavljen praznik Svetog Nikole - Nikoljdan. Posebno je svecano bilo u manastiru Gracanica gde je episkop Artemije proslavio svoju krsnu slavu u prisutvu svoje duhovne dece, monastva i svestenstva i uglednih domacih i medjunarodnih zvanica. Nakon svete arhijerejske Liturgije, koju su sluzili episkopi Artemije rasko-prizrenski i Justin timocki sa svestenstvom Eparhije rasko-prizrenske, vladika Justin je prerezao slavski kolac svom duhovnom ocu prenoseci mu pozdrave srpskog naroda Timocke krajine.

Nakon bogosluzenja Episkop Artemije je sa igumanijom manastira Gracanice mati Efrosinijom, koja danas takodje slavi krsnu slavu, za goste priredio prijem u velikom salonu manastira, a potom i svecani slavski rucak u monaskoj trpezariji manastira Gracanice.

Slavskom rucku su prisustvovale brojne ugledne zvanice medju kojima su bili: potpredsednik vlade Srbije i sef Koordinaciong centra za Kosovo i Metohiju Dr. Nebojsa Covic sa Vladanom Begovicem, komandant americkih snaga KFOR-a general Bek sa predstavnicima americke kancelarije u Pristini, sef italijanske misije na Kosovu i Metohiji g. Paskvale Salcano u pratnji pukovnika Del Andjela, pukovnik Pier Ojervind, politicki savetnik komandanta KFOR-a gen. Holgera Kamerhofa, kao i clanovi koalicije POVRATAK Oliver Ivanovic (DA) i Randjel Nojkic (SPO).

Episkop Artemije je pozdravio zvanice uputivsi svoje praznicne cestitke svim danasnjim svecarima, posebno Srbima koji slave Sv. Nikolu na Kosovu i Methohiji.

Sa osvecenja slavskog kolaca
u gracanickoj crkvi
 

Ep. Artemije sa Dr. Nebojskom Covicem i Oliverom Ivanovicem
 

Komandant americkog KFOR-a gen. Bek
cestita slavu vladiki Artemiju

Cestitke predstavnika italijanskog KFOR-a
pukovnika Aurelija del' Andjela


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
http://www.kosovo.net/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2003, ERP KIM Info-Service