17. decembar 2003.

Info-bilten ERP KiM 17-12-03

Koordinacioni centar poziva sve ucesnike na izborima da potpisu Rezoluciju o zastiti srpskin nacionalnih interesa i prava Republike Srbije na Kosovu i Metohiji

KOORDINACIONI CENTAR SRBIJE I CRNE GORE I REPUBLIKE SRBIJE ZA KOSOVO I METOHIJU

SAOPSTENJE ZA JAVNOST

Poziv strankama ucesnicima u izborima za narodnu skupstinu Srbije
da potpisu Rezoluciju o zastiti srpskih nacionalnih interesa i prava Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.


Predsedik Koordinacionog centra, dr Nebojsa Covic uputio je otvoreni poziv svim strankama ucesnicima u izborima za narodnu skupstinu Srbije i nosiocima izbornih lista da potpisu Rezoluciju o zastiti srpskih nacionalnih interesa i prava Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

Dr. Nebojsa Covic je istakao da je «sadrzaj i nacin usvajanja Standarda za Kosovo i Metohiju, kao i prijem tog dokumenta od Skupstine Kosova i albanskih politickih cinilaca, uveo albansko-srpske odnose i «kosovsku krizu» u novu etapu koja svim politickim ciniocima Srbije – Parlamentu, Vladi i politickim strankama nalaze novu strategiju i taktiku sa promisljenim i pojacanim naporima u odbrani nacionalnih i drzavnih interesa Srbije.

Taj krupan i preloman dogadjaj zatekao je Srbiju u predizbornom stanju, pa nam preti opasnost da se za izvesno vreme, koje nije kratko, najznacajnije nacionalno i drzavno pitanje potisne iz sredista nase paznje, politicke i diplomatske aktivnosti.

Stoga smatram da je upravo u ovim danima neophodno izraziti puno i delatno nacionalno jedinstvo svih politickih stranaka Srbije u odbrani Kosova i Metohije od pretece albanske aneksije. S tim ciljem predlazem vodjstvima svih politickih stranaka koji da potpisu Rezoluciju o odbrani Kosova i Metohije i pred gradjanima Srbije obavezu se na njeno ozivotvorenje».


U Beogradu, 17. 12. 03.
INFORMATIVNA SLUZBA


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
http://www.kosovo.net/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2003, ERP KIM Info-Service