24/25 juli 2003

Info-bilten ERP KIM 25-07-03

TERORISTICKI NAPAD NA REGIONALNU STANICU POLICIJE U JUZNOM DELU MITROVICE

Od pet povredjenih civila troje je zadobilo teske povrede. Prema najnovijim informacijama jedno od tesko povredjenih lica je vec podleglo ranama.

vrh stranice

UNMIK POLICIJA
24. juli 2003 23:29

Policija sitracuje napad rucnom granatom na zgradu regionalne policijske stanice u Mitrovici. Zgrada se nalazi u juznoj polovini grada Mitrovice.

Prema prvim rezultatima istrage nepoznata masikrana lica bacila su najmanje dve rucne granate ispred zgrade policije neposredno posle 21:30 casova. U eksplozijama je ranjeno pet lica, civila koji su se nasli na toj lokaciji. Troje povredjenih su hitno prebaceni u bolnicu sa teskim povredama. Jedno lice je vec preminulo od zadobijenih rana.

Policija radi na identifikaciji pocinilaca ovog kukavickog zlocina. Pozivaju se gardjani da dostave informacije lokalnim policijskim stanicama ili na poverljivu informativnu liniju: 038-504-604-6666

Derek Chappel, sef informativne sluzbe UNMIK policije
Barry Fletcher, zamenik sefa informativne sluzbe UNMIK policije

vrh straniceNASTAVLJA SE TEROR NAD JEDINIM KANONSKIM EPISKOPOM U MAKEDONIJI

vrh stranice

Informativna sluzba
Srpske pravoslavne crkve
Beograd, 24. jul 2003. godineKrivicno vece Apelacinionog suda u Bitolju odbilo je zalbu Njegovog Visokopreosvestenstva mitropolita velesko–povardarskog g. Jovana, egzarha Patrijarha srpskog u Ohridskoj arhiepiskopiji, na kaznu pritvora od pet dana, koja je Episkopu izrecena u ponedeljak 21. jula 2003. godine.

Kako je Informativna sluzba Srpske Pravoslavne Crkve obavestena iz sedista mitropolije velesko – povardarske, svaki kontakt sa Njegovim Visokopreosvestenstvom je zabranjen tako da postoje opravdane sumnje o ponasanju policije prema mitropolitu Jovanu u opstinskom zatvoru u Bitolju. Na njega je inace sami cin hapsenja ostavio neverovatan sok.

Zalosno je da se ovako postupa prema zakonitom episkopu Pravoslavne Crkve. Episkopi su samo u komunisticko vreme bili hapseni, a sada to ponavljaju i makedonske vlasti. Kada se ovome dodaju i sve ucestalije zabrane prolaska kako Episkopa tako i svestenika i profesora Bogoslovskog fakulteta i bogoslovskih srednjih skola u Srbiji i Crnoj Gori, kroz Makedoniju, nije tesko zakljuciti da se radi o iskljucivo netrpeljivom stavu makedonskih vlasti prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, o bezakonju i o nepostovanju najelementarnijih normi civilizovanog i demokratskog sveta.

vrh stranice


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Ukoliko vise ne zelite da primate biltene ERP KIM ili zelite da posaljete neki komentar pisite redakciji Info-sluzbe ERP KIM na:
erpkim@kosovo.net

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2003, ERP KIM Info-Service