23. mart 2003. god.

Info-bilten ERP KIM 23-03-03

FORMIRANA ZAJEDNICA NASELJA I OPSTINA KOSOVSKOG POMORAVLJA - DONESENA ODLUKA O PRISAJEDINJENJU ZAJEDNICI NASELJA I OPSTINA KIM
Jednoglasno podrzana Deklaracija o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

Sadrzaj

ERPKIM Info-sluzba
Gnjilane, 23. mart 2003. god.

Nakon formiranja Zajednice naselja i opstina Kosova i Metohije u Kosovskoj Mitrovici 25. februara, jucer, 22. marta 2002. godine u 12.00, u srpskom selu Stanissor, pored Gnjilana, odrzana je osnivacka skupstina Zajednice naselja i opstina Kosovskog Pomoravlja, koja obuhvata podrucje opstina Gnjilane, Kamenice, Vitine i Novog Brda.

Na osnivackoj skupstini je bilo prisutno 30 delegata iz sve cetiri opstine. U ime SNV KIM i SNV Severnog Kosova, odnosno Zajednica opstina Kosova i Metohije sastanku je prisustvovala Dr. Rada Trajkovic. Blagoslov episkopa Artemija, predsednika SNV KIM,  i njegovu podrsku formiranju Zajednice naselja i opstina prisutnim delegatima preneo je iguman Kirilo Djurkovic, staresina manastira Draganac.

Na sastanku su jednoglasno prihvacene odluke o formiranju Zajednica opstina i naselja Kosovskog Pomoravlja i odluka o prikljucenju novoformirane Zajednice Zejednici opstina Kosova i Metohije na cijem je celu se nalazi Dr. Marko Jaksic. Osnivacka skupstina je takodje podrzala i Deklaraciju o suverenitetu i teritorijalnom integritetu drzave Srbije na prostorima Kosova i Metohije kao i Smernice za dalji rad srpskih opstina i osptinskih struktura na Kosovu i Metohiji. Na sednici su afirmisani cvrsti stavovi da se buducnost Kosova i Metohije vidi u multietnickom i demokratskom drustvu i izrazeno je ostro protivljenje svakoj vrsti odvajanja Pokrajine i cepanja medjunarodnih granica SCG i granica drzave Srbije.

Na osnivackoj skupstini je formiran i Inicijativni odbor za cijeg je predsednika izabran g. Nenad Kojic, nastavnik iz Vrbovca, opstina Vitina. Cilj formirane Zejednice opstina i naselja Kosovskog Pomoravlja jeste povezivanje prostora koji su naseljeni srpskim stanovnistvom i koordinisanje daljih aktivnosti u pravcu zastite vitalnih interesa srpskog naroda ovog kraja.

Sadrzaj


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Ukoliko vise ne zelite da primate biltene ERP KIM ili zelite da posaljete neki komentar pisite redakciji Info-sluzbe ERP KIM na:
erpkim@kosovo.net

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2003, ERP KIM Info-Service