18. februar 2003

Info-bilten ERP KIM 18-02-03b

SADRZAJ:

KIM RADIO: POKUSAJ OTMICE SRBINA


POKUSAJ OTMICE SRBINA U KLOKOTU KOD VITINE
Srdjan Vesic (30) iz Klokota jedva je uspeo da se odupre kidnaperima

Sadrzaj

KIM RADIO
Klokot , 18. februar 2003.

Dvojica nepoznatih muskaraca pokuala su sinoc (17. feb. ponedeljak) oko 22.00 casova da kidnapuju 30-godisnjeg Srdjana Vesica iz Klokota kod Vitine, oca troje maloletne dece. Otmica je pokusana u blizini magistralnog puta Klokot-Vitina, dok se Vesic vracao iz prodavnice ka svojoj kuci. Kako je dopisnicima KIM radija iz Kosovskog pomoravlja potvrdio sam Vesic, dvojica kidnapera zaustavila su automobil i pokusala da ga uvuku u kola. On je uspeo da im se odupre, ali je tom prilikom zadobio lakse telesne povrede. Kidnapovanje je izbegnuto kada je, cuvsi galamu i zapomaganje, Vesicu u pomoc pritekao njegov komsija, nakon cega su otmiccari pobegli u pravcu Vitine. Slucaj je prijavljen KFOR-u i UNMIK policiji.

Sadrzaj


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Ukoliko vise ne zelite da primate biltene ERP KIM ili zelite da posaljete neki komentar pisite redakciji Info-sluzbe ERP KIM na:
erpkim@kosovo.net

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2003, ERP KIM Info-Service