16. juli 2003.

Info-bilten ERP KIM 16-07-03

PODMETNUTA PROTIVTENKOVSKA MINA UNISTILA KAMION - VOZAC SRBIN SAMO LAKSE POVREDJEN

Po tvrdjenju Srdjana Mutavdzica nije moguce da su mine zaostale iz rata jer Srbi makadamskim putem Dren-Mokra gora putuju vec godinama.


ERP KIM Info-sluzba
Zubin Potok, 16. juli 2003.

TOP


Srdjan Mutavdzic (30) iz sela Dren, opstina Zubin Potok, danas je izbegao sigurnu smrt kada sa svojim kamionom naleteo na protivtenkovsku minu ukopanu na putu. Posto je jucer popodne spremio drva na svojoj livadi, jutros rano je krenuo kamionom iz sela da prenese drva namenjena manastiru Visoki Decani. Nedaleko od svoje livade, blizu mesta Stavalj kamion je na makadamskom putu Dren-Mokra gora iznenada naleteo na protivtenkovsku minu koja je potpuno unistila vozilo. Mutavdzic je cudom Bozjim izbacen iz vozacke kabine i samo se lakse ugruvao.

Srbi iz sela Dren vec godinama putuju ovim putem i po tvrdjenju Mutavdzica sasvim je nemoguce da je to eksplozivno sredstvo zaostalo iz rata. On se sam vratio tim putem jucer popodne, nakon sto je spremio drva za naredni dan. KFOR je danas odmah izasao ne mesto nesrece i pronasao je i drugu protivtenkovsku minu koja je bila ukopana u putu, sto jos jednom potvrdjuje da je rec o minama koje su podmetnute u toku noci.

Mutavdzic kaze da ovo nije i jedini slucaj da su mine podmetane na putevima koji koriste lokalni Srbi. U leto 2001. na putu izmedju sela Suvo Grlo i Dren desila se slicna nesreca u kojoj su nastradala braca Stevan i Srdjan Tomasevic iz Suvog Grla koji su svojim traktorom naleteli na protivtenkovsku minu, postavljenu prethodne noci.

U Drenu trenutno zivi 30tak srpskih porodica i ovaj dogadjaj je izazvao ozbiljnu zabrinutost i strah u ovom malom planinskom selu. Eksplozija je bila tako jaka da se cula kilometrima daleko. Istraga je u toku.


TOP


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Ukoliko vise ne zelite da primate biltene ERP KIM ili zelite da posaljete neki komentar pisite redakciji Info-sluzbe ERP KIM na:
erpkim@kosovo.net

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2003, ERP KIM Info-Service