8. juni 2003

Info-bilten ERP KIM 08-06-03

SAUCESNISTVO U ETNICKOM CISCENJU
Ovakvo ponasanje medjunarodne misije UN i KFOR-a predstavlja otvoreno saucesnistvo u procesu etnickog ciscenja koje vec pune cetiri godine nakon rata u prisustvu mirovnih snaga sasvim nesmetano sprovode albanski ekstremisti u izgradnji jednog fasisoidnog i represivnog drustva.

ERP KIM INFO SLUZBA
GRACANICA, 8. JUNI 2003

ZAJEDNICKO SAOPSTENJE EPARHIJE RASKO-PRIZRENSKE I
SRPSKOG NACIONALNOG VECA KOSOVA I METOHIJE

Eparhija rasko-prizrenska i Srpsko nacionalno vece Kosova i Metohije izrazavaju najostriji protest zbog nespremnosti KFOR-a i UNMIK-a da obezbede opstanak preostalih dvadesetak srpskih porodica u Obilicu, koje su zbog nedostatka bezbednosti odlucile da kolektivno napuste svoje domove.

Ovakvo ponasanje medjunarodne misije UN i KFOR-a predstavlja otvoreno saucesnistvo u procesu etnickog ciscenja koje vec pune cetiri godine nakon rata u prisustvu mirovnih snaga sasvim nesmetano sprovode albanski ekstremisti u izgradnji jednog fasisoidnog i represivnog drustva.

I pored ocigledno teske situacije u ovom delu Kosova i Metohije, ocigledno je da Misija UN i snage KFOR-a nemaju ni volje ni namere da zaustave etnicki teror nad Srbima, pa se iseljavanje preostalih Srba prihvata kao najlakse i najeftinije resenje.

Koristimo ovu priliku da uputimo jos jedan apel UNMIK-u i KFOR-u da preispitaju svoju ulogu na Kosovu i Metohiji i zaustave proces stvaranje monoetnicke albanske drzave. Takodje apelujemo i na medjunarodne predstavnike u Pristini i Beogradu da preko svojih vlada uticu na promenu krajnje retrogradne i proalbanske politike Misije UN-a i njenog sefa Mihaela Stajnera.

Takodje apelujemo na srpske predstavnike u privremenim kosovskim institucijama da prestanu sa davanjem politickog legitimiteta rezimu koji vodi ka potpunom unistenju srpskog naroda i njegove kulture na ovim prostorima.


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Ukoliko vise ne zelite da primate biltene ERP KIM ili zelite da posaljete neki komentar pisite redakciji Info-sluzbe ERP KIM na:
erpkim@kosovo.net

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2003, ERP KIM Info-Service