04. juli 2003

Info-bilten ERP KIM 04-07-03

PORTA CRKVE SV. NIKOLE U PRISTINI ZASUTA KAMENJEM -  POLOMLJENI PROZORI NA PAROHIJSKOM DOMU

ERPKIM INFO-SLUZBA
GRACANICA, 04. JULI 2003

Protojerej Miroslav Popadic obavestio je danas Eparhiju rasko-prizrensku da je u noci izmedju 3. i 4. jula ponovo zasuta kamenjem porta crkve Sv. Nikole u Pristini. Prilikom ovog poslednjeg vandalskog napada albanskih huligana razbijena su tri prozora na parohijskom domu. "Citava porta je puna kamenja", izjavio je o. Miroslav dodavsi da se provokacije dogadjaju gotovo svake noci i da je crkva potpuno nezasticena.

"Jos rano jutros sam pozvao policiju da napravi uvidjaj i evo jos do sada (16.00) casova niko se nije pojavio. Stice se utisak da oni tolerisu ove napade", izjavio je vidno zabrinut o. Miroslav za ERP KIM Info-sluzbu.

Samo pre nekoliko dana kamenovana je crkva Sv. Nikole, na kojoj je polomljeno nekoliko prozora i ostecena ulazna vrata. I nakon protesta Eparhije rasko-prizrenske niko od medjunarodnih predstavnika nije preduzeo konkretne mere da se zastiti ova jedina preostala ziva srpska pravoslavna crkva u Pristini.


Info-sluzba ERP KIM je zvanicna informativna sluzba Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko-metohijske i radi s blagoslovom Njegovog Preosvestenstva Episkopa Artemija.
Nasa informativna sluzba donosi vesti sa Kosova i Metohije sa posebnim osvrtom na zivot Srpske Pravoslavne Crkve i srpske zajednice na prostorima pokrajine Kosova i Metohije i Raske oblasti. Info-sluzba ERP KIM izdaje redovne biltene na srpskom i engleskom jeziku. Pregled najnovijih novinskih clanaka vezanih za situaciju na Kosovu i Metohiji moze se naci na nasoj strani: Kosovo Daily News (KDN) News List . Info sluzba ERP KIM takodje saradjuje sa  www.serbian-translation.com

Stavovi u novinskim clancima i tekstovima koji nisu zvanicna saopstenja ili vesti IS ERP KIM pripadaju agencijama od kojih su tekstovi preuzeti i nisu neophodno stavovi Srpske Pravoslavne Eparhije rasko-prizrenske i kosovsko metohijske.

Ukoliko vise ne zelite da primate biltene ERP KIM ili zelite da posaljete neki komentar pisite redakciji Info-sluzbe ERP KIM na:
erpkim@kosovo.net

Nase informativne biltene mozete naci i na Web strani Info-sluzbe ERP KIM:
/erpkiminfo.html


Dodatne informacije o radu Eparhije rasko-prizrenske i zivotu kosovsko-metohijskih Srba dostupne su na zvanicnoj prezentaciji Eparhije: http://www.kosovo.net

Copyright 2003, ERP KIM Info-Service