ЕКУМЕНИЗАМ И ВРЕМЕ АПОСТАСИЈЕ

pdf format, Acrobat reader. Узмите бесплатно Adobe Acrobat Reader 3.0
ACROBAT READER 3.0
 
Ekumenizam na deluЕкуменизам и време апостасије је књига коју је објавила Епархија рашкопризренска 1994. године и чији је циљ да православне хришћане упозна са опасношћу нове јереси екуменизма која се као мрачна сенка све више надвија над Православном Црквом. Многи православни хришћани нису ни свесни да иза настојања да се постигне свехришћанско јединство стоје методе и поступци који су у непосредној супротности са свим оним за што су страдали свети мученици и исповедници Православља. 

Екуменизам је савремена еклисиолошка јерес која прети да у овире Православне Цркве унесе читав низ јереси и заблуда које су осуђене Светим Васељенским Саборима.  
 
Књига доноси одговоре на следећа важна питања:   Шта је екуменизам? Шта је Светски Савет Цркава? У чему се састоји издаја Православља од стране екумениста? Какво је учење Православне Цркве и Светих Отаца о неправославнима? Какав став заузети према екуменизму?  

Књига је писана ћирилицом и припремљена је у pdf фorмату. За њено читање потребан је Adobe Acrobat Reader који се може бесплатно преузети са мреже. 
Документ ecumen.pdf има око 380 Kb и може се преузети директно кликом миша на иконицу књиге:
 
DOWNLOAD!
Click the icon to start download
Екуменизам и време апостасије
 
УПУТСТВО ЗА НАВИГАЦИЈУ
 
Ради лакше навигације кроз књигу на другој страници постављен је садржај са хиперлинковима до сваког поглавља. Поред назива поглавља налази се и поље "Садржај" преко кога се опет можете вратити на главни Садржај